Trendler
01
ROM Bellek Nedir?
ROM Bellek nedir, verilerin kalıcı olarak saklandığı ve sadece okunabilir bellek türüdür. Çeşitli türleri bulunan ROM, sistem yazılımlarının ve donanım bileşenlerinin çalışması için gerekli olan sabit verilerin saklanmasında kullanılır. BIOS, gömülü sistemler ve elektronik cihazlar gibi birçok alanda kullanılır. ROM, enerjisi kesildiğinde verileri saklamaya devam eder ve genellikle yüksek güvenilirlik sunar.
Kasım 02
02
Proje Yönetimi Teknikleri
Proje yönetimi teknikleri, projelerin zaman, kaynak ve maliyet unsurlarını yöneterek başarıyla tamamlanmasını sağlar. Gantt şeması, Kritik Yol Yöntemi (CPM), Program Değerlendirme ve Gözden Geçirme Tekniği (PERT), Kanban, Çevik (Agile) yönetim ve Scrum gibi teknikler, proje planlaması, risk yönetimi, iletişim yönetimi ve performans değerlendirmesi için kullanılır.
Temmuz 11
03
Software Product Line Nedir?
Software Product Line nedir, belirli bir pazarda veya uygulama alanında ortak bir çekirdek varlık seti kullanarak türetilen yazılım sistemleri ailesidir. SPL'nin temel bileşenleri çekirdek varlıklar, ürün hattı mimarisi, varyant yönetimi ve ürün geliştirme sürecidir. SPL, maliyet tasarrufu, kalite artışı, hızlı pazara çıkış, özelleştirilebilirlik ve esneklik gibi avantajlar sunar.
Kasım 04
04
NodeJS Dışarıdan Dosya Dahil Etme
NodeJS Dışarıdan Dosya Dahil Etme Node.js, modüler bir yapıya sahip olduğundan, dışarıdan başka dosyaları veya modülleri projenize dahil etmek oldukça yaygındır.
Mart 16
05
Nanoteknoloji Nedir?
Günümüzde teknoloji, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İnternetten cep telefonlarına, uzay keşfinden tıp alanına kadar teknolojinin etkisi her alanda hissediliyor. Bu teknolojik ilerlemenin önemli bir bileşeni, nanoteknoloji olarak adlandırılan alan. Nanoteknoloji, maddenin en küçük ölçeği olan nanometre boyutundaki yapılarla çalışır. Bu blog yazısında, nanoteknolojinin nedir, nasıl çalışır, ve hayatımızdaki etkileri nelerdir konularını ele alacağız.
Ekim 25
06
Bilgi Teknolojileri
Bilgi, insan zekasının araştırma, gözlem ve öğrenme yolu sayesinde elde ettiği gerçekleri ortaya çıkaran bilimdir. Bilginin sonu yoktur. Yaşadığımız her dakika yeni şeyler öğrenebilir ve öğretebiliriz. Teknoloji ise sürekli değişen ve gelişen,hayatımızın her anında kullanmak zorunda olduğumuz ve eğer kullanmazsak toplumdan geride kalacağımız bir bilimdir.Teknoloji geliştikçe bizler de gelişiriz ve hayatımız kolaylaşır.İşte bu iki kavram bir araya gelince bilişim bilimi meydana gelir. Bilgi varolup arttıkça ve teknoloji gelişip yayıldıkça bu birleşimin bilimi de gelişir. Türkiye'de bilişim ve teknolojinin yeri oldukça önem kazanmaya başlamıştır.
Şubat 08
Daha Fazla
Loading...