Trendler
01
W3C Standartları Nedir?
Eskiden internetin oldukça sıkıntılı olduğunu söyleyebiliriz. Tarayıcı, kodlama ve sayfa tasarımı gibi çeşitli için oldukça az standart yer almaktaydı. Çeşitli tarayıcılar Pazar hakimiyeti için harekete geçtiler ancak standartların olmaması sebebiyle web siteler her tarayıcıda uyumlu çalışmadı.Word Wide Web bu düzensiz tarayıcılara düzen getirmek için oluşturulmuştur. 1994 yılında W3C web sitelerin her tarayıcıda ay şekilde görünür olmasını sağlamak amaçlı çalışmaya başlamıştır.
Ocak 20
02
Agent Nedir?
Agent nedir, belirli bir görevi otonom olarak yerine getiren ve çevresiyle etkileşimde bulunabilen bir yazılım veya sistemdir. Basit reflex agent'ler, durumsal agent'ler, hedef odaklı agent'ler ve yapay zeka agent'leri gibi farklı türleri bulunmaktadır.
Ağustos 16
03
NFT Nedir? Nasıl Çalışır?
NFT (Non-Fungible Token), blokzinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulan ve dijital içeriklerin benzersiz bir şekilde tanımlanmasını sağlayan bir tür dijital varlıktır. NFT'ler, her biri benzersiz bir dijital kimlik veya işaretçiye sahip olan dijital varlıklardır ve genellikle sanat eserleri, dijital koleksiyonlar, oyun içeriği, müzik parçaları, videolar, metaveri mülkleri gibi çeşitli dijital içerikleri temsil ederler.
Aralık 15
04
Chipset nedir, ne işe yarar ve nasıl kurulur? Chipset nereden ve nasıl öğrenilir
Artık her evde bulunan ve iş yerlerinde sıklıkla kullanılan bilgisayarların içerisinde birçok çeşitli parça bulunmaktadır. Özellikle bilgisayara uzak kullanıcılar tarafından bu donanımlar oldukça merak edilmektedir.
Kasım 02
05
SciPy Nedir?
SciPy, Python programlama dilinde bilimsel ve teknik hesaplama için kullanılan bir kütüphanedir. SciPy, özellikle matematik, bilim ve mühendislik alanlarında yaygın olarak kullanılan birçok numarik algoritmayı ve işlevi içerir. İşte SciPy'nin genel özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgiler:
Aralık 16
06
Power Supply Nedir?
Power Supply nedir, elektrikli cihazların ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayan bir bileşendir. AC-DC, DC-DC, AC-AC ve UPS gibi farklı türleri vardır. Bilgisayarlar, elektronik cihazlar, endüstriyel makineler ve tıbbi cihazlar gibi çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Güç kaynağı seçerken cihazın güç gereksinimleri, verimlilik ve koruma özellikleri dikkate alınmalıdır.
Kasım 02
Daha Fazla
Loading...