Trendler
01
GIF NEDİR?
GIF (Graphics Interchange Format), bilgisayarlar arasında grafik dosyalarının değiş tokuş edilmesini sağlayan bir dosya formatıdır. GIF formatı, bilinen en eski web grafik formatlarından biridir ve özellikle animasyonlu ve hareketli resimler oluşturmak için kullanılır. İşte GIF dosyalarının temel özellikleri:
Ocak 12
02
Tasarımcının Kendisine Sorması Gereken Sorular
Tasarımcıların kendisine sorması gereken sorular ,yaratıcı süreçlerinde ve tasarım kararlarında derinlemesine düşünmeleri gereken bir dizi önemli soruyla karşı karşıyadır. Kullanıcı ihtiyaçlarına nasıl yanıt verileceği, tasarımın fonksiyonel performansı, estetik ve görsel tasarım kararları, kullanıcı deneyimi, sürdürülebilirlik ve etik ilkeler, yaratıcılık ve inovasyon, veri kullanımı, işbirlikleri ve takım çalışması gibi konular, tasarımcının karar verme sürecinde kritik bir rol oynar.
Mayıs 10
03
Google Bard Nedir?
Google bard nedir, Google tarafından geliştirilen ve doğal dil işleme (NLP) teknolojilerine dayanan bir yapay zeka sohbet modelidir. Kullanıcıların doğal dildeki sorularını anlamak ve anlamlı yanıtlar sunmak için Google'ın geniş bilgi tabanını kullanır. Bard, bilgi arama, önerilerde bulunma ve müşteri hizmetleri gibi birçok alanda kullanılabilir.
Ağustos 15
04
Blockchain Ne Demek?
Blockchain, kripto para dünyasına merak duyan herkesin karşısına çıkmıştır. Ekstra güvenlik ve şeffaflık sunan, merkezi olmayan bir teknolojidir.
Kasım 02
05
JAVA Nedir Nerelerde Kullanılır?
JAVA nedir nerelerde kullanılır, platform bağımsız, nesne yönelimli ve güvenli bir programlama dilidir. Web, mobil, masaüstü, gömülü sistemler ve kurumsal uygulamalar gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir. Performansı, taşınabilirliği ve geniş kütüphane desteği sayesinde yazılım geliştirme dünyasında önemli bir yer tutar.
Eylül 14
06
Microservices Mimarisi
Microservices mimarisi, büyük ve karmaşık uygulamaları bağımsız hizmetlere bölerek yönetilebilir ve ölçeklenebilir hale getiren bir yazılım geliştirme yaklaşımıdır. Bu mimari, esneklik, hızlı geliştirme ve ölçeklenebilirlik gibi avantajlar sunarken, dağıtık sistem zorlukları ve operasyonel karmaşıklık gibi dezavantajları da beraberinde getirir.
Ağustos 22
Daha Fazla
Loading...