Trendler
01
Robotik Kodlama
Robotik kodlama, robotların belirli görevleri yerine getirebilmesi için programlanması sürecidir ve bu süreçte yazılım ve donanım bilgisi kullanılır. Robotik kodlama eğitimi, öğrencilere ve yetişkinlere robotların nasıl programlanacağını öğretir ve problem çözme, yaratıcılık gibi beceriler kazandırır.
Ağustos 06
02
Veri Bilimi ve Analitiği
Veri bilimi ve analitiği, büyük veri setlerini analiz ederek bilgi ve anlam çıkarma sürecidir. Veri analitiği ise verilerin incelenmesi ve yorumlanması sürecidir. İşletmeler, karar verme süreçlerini iyileştirmek ve stratejik hedeflerine ulaşmak için veri bilimi ve analitiğini kullanırlar. Veri bilimi ve analitiği, daha iyi karar verme, verimlilik artışı, müşteri memnuniyeti ve rekabet avantajı gibi birçok fayda sağlar. Bu disiplinler, finans, sağlık, pazarlama ve e-ticaret gibi çeşitli sektörlerde geniş uygulama alanlarına sahiptir.
Temmuz 09
03
Python Programlama Nedir?
Onlarca kodlama dili arasında hangi programlama dilinin size en yüksek kariyer yatırımı sağlayacağını bulmak da elbette zordur. Python hakkındaki bu yazıyı hazırlamamın sebebi, en yaygın kodlama dili olan Python kodlama dilini öğrenmenin gerekliliklerinden bahsetmek ve bu dil hakkında genel bilgi sağlayarak diğerlerinden farkını aktarmaktır.
Şubat 23
04
Anket
Anket Nedir?Anket, belirli bir konu veya konular hakkında bilgi toplamak amacıyla yapılan yapılandırılmış bir veri toplama yöntemidir. Genellikle yazılı formda sorular içerir ve bu sorular belirli bir örnekleme yöneltilerek yanıtların toplanması sağlanır.
Haziran 14
05
Unity Nedir? Ne İçin Kullanılır?
Unity nedir? Ne için kullanılır, dünya çapında birçok oyun geliştiricisi tarafından kullanılan popüler bir oyun motorudur. Kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü özellikleri sayesinde 2D ve 3D oyunlar, simülasyonlar, VR/AR projeleri ve animasyonlar geliştirmek için tercih edilir.
Eylül 15
06
Angular'da işlemlerimizi bir sıraya göre yaptırma - Promise kullanımı
Angular'da işlemlerimizi bir sıraya göre yaptırma - Promise kullanımı, JavaScript'te asenkron işlemleri yönetmek için kullanılan bir yapıdır ve Angular'da işlemleri bir sıraya göre gerçekleştirmek için oldukça kullanışlıdır. Promise kullanarak, işlemleri zincirleme yöntemiyle sıralı hale getirebilir, hata yönetimini kolaylaştırabilir ve kodun anlaşılabilirliğini artırabilirsiniz.
Mart 17
Daha Fazla
Loading...