Trendler
01
Pardus İşletim Sistemi Nedir?
Pardus, TÜBİTAK tarafından 2003 yılında geliştirilmeye başlanan yerli bir işletim sistemidir. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu işletim sistemi, kamu kurumlarında kullanılmaya halen devam ediliyor.
Ekim 20
02
Reklamlarda Kullanılan Çekicilik Unsurları
Reklamlarda kullanılan çekicilik unsurları, izleyicinin dikkatini çekmek ve marka ile olumlu bir bağ kurmak için kullanılır. Görsel ve duygusal çekicilik, ünlü kullanımı, mizah ve rasyonel çekicilik gibi unsurlar, reklamların etkisini artırarak, hedef kitle üzerinde kalıcı bir etki bırakır.
Mayıs 11
03
Zip Dosyası Oluşturma
Zip dosyası oluşturma, dosyaları sıkıştırarak tek bir arşiv dosyası haline getirme işlemidir ve Windows, Mac ve Linux gibi işletim sistemlerinde farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilir.
Haziran 25
04
Gün Gelir Devran Döner
Gün gelir devran döner, hayatın döngüsel ve değişken yapısını ifade eder. Bu deyim, Türk kültüründe ve edebiyatında önemli bir yere sahiptir. Hayatımızda umut, sabır, tevazu, empati ve adaptasyon gibi değerleri hatırlatır. Zor zamanların geçici olduğunu ve iyi günlerin geleceğini vurgular. Bu deyim, hayatın iniş çıkışlarına karşı dirençli olmayı ve değişimlere açık olmayı teşvik eder.
Kasım 04
05
PHP Boşlukları Silme
PHP'de boşlukları silmek için genellikle trim(), ltrim() ve rtrim() gibi fonksiyonlar kullanılır. Bu fonksiyonlar, bir stringin başındaki (ltrim()), sonundaki (rtrim()), veya hem başındaki hem de sonundaki (trim()) boşlukları (boşluklar, tab karakterleri, satır sonu işaretleri gibi) kaldırır. İşte bu fonksiyonların kullanımı:
Aralık 15
06
ROM Bellek Nedir?
ROM Bellek nedir, verilerin kalıcı olarak saklandığı ve sadece okunabilir bellek türüdür. Çeşitli türleri bulunan ROM, sistem yazılımlarının ve donanım bileşenlerinin çalışması için gerekli olan sabit verilerin saklanmasında kullanılır. BIOS, gömülü sistemler ve elektronik cihazlar gibi birçok alanda kullanılır. ROM, enerjisi kesildiğinde verileri saklamaya devam eder ve genellikle yüksek güvenilirlik sunar.
Kasım 02
Daha Fazla
Loading...