Trendler
01
Yazılım
Yazılım; elektronik aletlerin birbiriyle olan iletişimlerini ve haberleşmesini sağlayarak, görevlerini sürdürmeye yarayan konutlar sistemidir. Bir başka deyişle elektronik olarak çalışan aygıtların, iş yapmasına olanak sağlayan sistemin tümüne denir. Elektronik ortamda problemleri çözmek için programlama ya da kodlama dili kullanılır. Yazılım kendi içerisinde uygulama ve sistem yazılmaları olarak ikiye ayrılır. Uygulama yazılımları, bireysel veya kullanıcı odaklı olarak görülebilir. Oluşan taleplere ve ihtiyaçlara göre uygulama yazılımlar yapılır. Burada birey isteğini belirtir ve ona göre bir yazılım düzenlenir. Uygulama yazılımında sadece programlama dili kullanılmaz. Ekstra olarak farklı uygulamalara da ihtiyaç duyulabilir.
Şubat 08
02
Ethereum Nedir?
Ethereum nedir, merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmelerin geliştirilmesi için kullanılan, 2015 yılında Vitalik Buterin tarafından oluşturulmuş açık kaynaklı bir blok zinciri platformudur. Ethereum'un temel bileşeni Ether (ETH) kripto para birimidir. Güvenlik, şeffaflık ve merkeziyetsizlik gibi avantajları ile DeFi, NFT'ler, tedarik zinciri yönetimi ve oylama sistemleri gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Ekim 28
03
Phishing Saldırısı Nedir? Nasıl korunulur?
Bankanızın, e-postanızın, sosyal medya hesabınızın veya bunun gibi bilgi girmenizi gerektiren bir kuruluşun web sayfasının bir kopyasını oluşturarak kullanıcının hesap bilgilerini çalmayı hedefleyen bir İnternet dolandırıcılığı türüdür.
Ocak 12
04
DevOps Nedir?
DevOps terimi, geliştirme ve operasyon olmak üzere iki kelimenin birleşimidir. DevOps, tek bir ekibin uygulama geliştirme yaşam döngüsünün tamamını, yani geliştirme, test etme, dağıtma, işlemleri yönetmesine izin veren bir uygulamadır.
Şubat 08
05
404 Hatası
404 hatası, bir web sayfasının sunucuda bulunamadığını gösteren bir HTTP yanıt kodudur. Genellikle yanlış URL girildiğinde, sayfa silindiğinde veya taşındığında meydana gelir. Bu hata, web sitelerinde, e-ticaret sayfalarında, bloglarda ve mobil uygulamalarda karşılaşılabilir
Ağustos 12
06
Penetrasyon Testi Nedir?
Dijital dünyada hızla artan siber tehditler ve güvenlik zafiyetleri, kuruluşların siber güvenliğe daha fazla odaklanmasını gerektiriyor. İşte bu noktada, penetrasyon testi (pen test) devreye girer. Penetrasyon testi, bilgisayar sistemlerinin, ağların ve uygulamaların güvenliğini değerlendirmek ve güvenlik açıklarını tespit etmek için kullanılan etkili bir güvenlik testi yöntemidir. Bu yazıda, penetrasyon testinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve neden bu kadar önemli olduğunu inceleyeceğiz.
Kasım 03
Daha Fazla
Loading...