Trendler
01
Robotik Kodlama
Robotik kodlama, robotların belirli görevleri yerine getirebilmesi için programlanması sürecidir ve bu süreçte yazılım ve donanım bilgisi kullanılır. Robotik kodlama eğitimi, öğrencilere ve yetişkinlere robotların nasıl programlanacağını öğretir ve problem çözme, yaratıcılık gibi beceriler kazandırır.
Ağustos 06
02
IoT Nedir?
IoT nedir, internet üzerinden birbirine bağlanabilen fiziksel cihazların oluşturduğu bir ağdır. Bu teknoloji, verimlilik artışı, maliyet tasarrufu ve iyileştirilmiş kullanıcı deneyimi gibi birçok avantaj sunar. Ancak, güvenlik ve gizlilik gibi zorluklar da bulunmaktadır. IoT'nin geleceği, hızla gelişen teknolojilerle birlikte daha parlak olacaktır.
Ağustos 05
03
Ekran Kartı Nedir?
Ekran kartı nedir, bilgisayarda grafik verilerin işlenmesi ve ekrana yansıtılması görevini üstlenen donanım bileşenidir. GPU ve VRAM gibi bileşenlerden oluşur. Oyun, grafik tasarım, video düzenleme gibi alanlarda yüksek performans sağlar.
Kasım 02
04
5G Nedir?
5G nedir, beşinci nesil mobil iletişim teknolojisi olup, daha yüksek hızlar, düşük gecikme süreleri ve daha fazla bağlantı kapasitesi sunar. Mobil iletişimden endüstriyel IoT'ye, akıllı şehirlerden sağlık hizmetlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Kasım 02
05
Vue Nedir?
Vue nedir, modern web uygulamaları geliştirmek için kullanılan açık kaynaklı bir JavaScript framework'üdür. Bileşen tabanlı bir yapı sunar ve reaktif veri bağlama özelliği ile veri ile arayüz arasında dinamik bağlantı sağlar. Vue.js, hafif yapısı ve optimize edilmiş performansıyla öne çıkar ve özellikle tek sayfa uygulamaları (SPA) için idealdir.
Ekim 13
06
Siber Güvenliğe Giriş
Siber Güvenlik Nedir?Siber güvenlik, siber ortamlarda karşılaşılabilecek tehdit ve tehlikeler ile oluşabilecek riskleri önceden öngörüp bunlara karşı önceden önlem alma girişimidir.Ulusal stratejide siber güvenlik; “siber uzayı oluşturan bilişim sistemlerinin saldırılardan korunmasını, bu ortamda işlenen bilgi/verinin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliğinin güvence altına alınmasını, saldırıların ve siber güvenlik olaylarının tespit edilmesini, bu tespitlere karşı tepki mekanizmalarının devreye alınmasını ve sonrasında ise sistemlerin yaşanan siber güvenlik olayı öncesi durumlarına geri döndürülmesi” olarak tanımlanmıştır.
Ağustos 12
Daha Fazla
Loading...