Trendler
01
Bilgi Teknolojileri
Bilgi, insan zekasının araştırma, gözlem ve öğrenme yolu sayesinde elde ettiği gerçekleri ortaya çıkaran bilimdir. Bilginin sonu yoktur. Yaşadığımız her dakika yeni şeyler öğrenebilir ve öğretebiliriz. Teknoloji ise sürekli değişen ve gelişen,hayatımızın her anında kullanmak zorunda olduğumuz ve eğer kullanmazsak toplumdan geride kalacağımız bir bilimdir.Teknoloji geliştikçe bizler de gelişiriz ve hayatımız kolaylaşır.İşte bu iki kavram bir araya gelince bilişim bilimi meydana gelir. Bilgi varolup arttıkça ve teknoloji gelişip yayıldıkça bu birleşimin bilimi de gelişir. Türkiye'de bilişim ve teknolojinin yeri oldukça önem kazanmaya başlamıştır.
Şubat 08
02
Robotik Kodlama
Robotik kodlama, robotların belirli görevleri yerine getirebilmesi için programlanması sürecidir ve bu süreçte yazılım ve donanım bilgisi kullanılır. Robotik kodlama eğitimi, öğrencilere ve yetişkinlere robotların nasıl programlanacağını öğretir ve problem çözme, yaratıcılık gibi beceriler kazandırır.
Ağustos 06
03
NodeJS JSON Dosyasını Okuma
NodeJS JSON Dosyasını Okuma Node.js, JavaScript tabanlı bir çalışma ortamıdır ve dosya işlemleri için güçlü bir modül olan fs (File System) modülüne sahiptir.
Mart 16
04
Ember Nedir?
Ember.js, açık kaynaklı bir JavaScript framework'üdür ve özellikle web uygulamaları geliştirmek için kullanılır. Ember, dinamik ve zengin kullanıcı deneyimleri sunmak üzere tasarlanmıştır. İşte Ember.js'in genel özellikleri ve kullanım alanlarına dair bilgiler:
Aralık 16
05
BİST 100 Nedir?
BİST 100 nedir, Borsa İstanbul’da işlem gören en büyük 100 şirketin hisse senedi performansını ölçen ve piyasa değeri ağırlıklı olarak hesaplanan bir endekstir. Yatırımcılar ve analistler için Türkiye borsa piyasasının genel performansını gösteren önemli bir göstergedir. Endeks, piyasa trendlerini takip etmek, yatırım stratejileri oluşturmak ve ekonomik analizler yapmak için kullanılır.
Ağustos 21
06
Siber Güvenliğe Giriş
Siber Güvenlik Nedir?Siber güvenlik, siber ortamlarda karşılaşılabilecek tehdit ve tehlikeler ile oluşabilecek riskleri önceden öngörüp bunlara karşı önceden önlem alma girişimidir.Ulusal stratejide siber güvenlik; “siber uzayı oluşturan bilişim sistemlerinin saldırılardan korunmasını, bu ortamda işlenen bilgi/verinin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliğinin güvence altına alınmasını, saldırıların ve siber güvenlik olaylarının tespit edilmesini, bu tespitlere karşı tepki mekanizmalarının devreye alınmasını ve sonrasında ise sistemlerin yaşanan siber güvenlik olayı öncesi durumlarına geri döndürülmesi” olarak tanımlanmıştır.
Ağustos 12
Daha Fazla
Loading...