Trendler
01
Emtia Nedir?
Emtia nedir, genellikle hammadde olarak kullanılan ve ticarete konu olan fiziksel mallardır. Tarım ürünleri, enerji kaynakları, metaller ve diğer çeşitli ürünler gibi kategorilere ayrılır. Emtia piyasaları, yüksek likidite, volatilite ve kaldıraçlı işlemler gibi özelliklere sahiptir. Yatırımcılar için koruma ve çeşitlendirme avantajları sunarken, volatilite ve kaldıraç riski gibi dezavantajları da vardır.
Temmuz 18
02
Hisse Senedi Nedir?
Hisse senedi nedir, bir şirketin sermayesinin belirli bir kısmını temsil eden ve yatırımcılara kâr payı ve sermaye kazancı elde etme hakkı veren menkul kıymetlerdir. Adi ve imtiyazlı hisse senetleri gibi türleri bulunur. Hisse senetleri borsalar aracılığıyla alınıp satılır ve yatırımcılara temettü, sermaye kazancı, oy hakkı ve likidite gibi avantajlar sağlar.
Temmuz 12
03
5651 Firewall Log
5651 Loglama nedir sorusuna yanıt vermeden önce, 5651 Sayılı Yasa kapsamında işletmelerin tabii tutulduğu prosedür ve uygulamaları bilmek yararlı olacaktır. 5651 Sayılı Yasa; bağlantı sağlayıcı, içerik sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcı gibi tarafların, yükümlülük ve sorumlulukların denetlenmesini hedef bir prosedürdür.
Mart 31
04
Adobe İllustrator Nedir?
Adobe İllustrator nedir, vektörel grafikler oluşturmak ve düzenlemek için kullanılan profesyonel bir grafik tasarım yazılımıdır. Adobe tarafından geliştirilen bu yazılım, logo tasarımı, tipografi düzenleme, ikon oluşturma gibi birçok vektörel grafik ihtiyacını karşılar
Ekim 19
05
Hackathon Nedir? Şirketlerin Hangi Problemlerini Çözer?
Hackathon, Hacker Günleri, Code Challenge…. Birçok farklı isimle karşımıza çıkan bu organizasyonlar; yaş, tecrübe, programlama dili, konu ayırmaksızın herkes için düzenlenebilecek ve her şirketin düzenleyebileceği yarışmalardır.
Kasım 04
06
Bilgi Teknolojileri
Bilgi, insan zekasının araştırma, gözlem ve öğrenme yolu sayesinde elde ettiği gerçekleri ortaya çıkaran bilimdir. Bilginin sonu yoktur. Yaşadığımız her dakika yeni şeyler öğrenebilir ve öğretebiliriz. Teknoloji ise sürekli değişen ve gelişen,hayatımızın her anında kullanmak zorunda olduğumuz ve eğer kullanmazsak toplumdan geride kalacağımız bir bilimdir.Teknoloji geliştikçe bizler de gelişiriz ve hayatımız kolaylaşır.İşte bu iki kavram bir araya gelince bilişim bilimi meydana gelir. Bilgi varolup arttıkça ve teknoloji gelişip yayıldıkça bu birleşimin bilimi de gelişir. Türkiye'de bilişim ve teknolojinin yeri oldukça önem kazanmaya başlamıştır.
Şubat 08
Daha Fazla
Loading...