Trendler
01
AppML Nedir?
AppML, Uygulama Modelleme Dili anlamına gelir. Web uygulama geliştirme için geliştirilmiştir. HTML'yi veri nitelikleriyle genişletir ve HTML verilerinin davranışını kontrol etmek için denetleyiciler ekler.02 Aralık 2022
Aralık 15
02
Bilgi Teknolojileri
Bilgi, insan zekasının araştırma, gözlem ve öğrenme yolu sayesinde elde ettiği gerçekleri ortaya çıkaran bilimdir. Bilginin sonu yoktur. Yaşadığımız her dakika yeni şeyler öğrenebilir ve öğretebiliriz. Teknoloji ise sürekli değişen ve gelişen,hayatımızın her anında kullanmak zorunda olduğumuz ve eğer kullanmazsak toplumdan geride kalacağımız bir bilimdir.Teknoloji geliştikçe bizler de gelişiriz ve hayatımız kolaylaşır.İşte bu iki kavram bir araya gelince bilişim bilimi meydana gelir. Bilgi varolup arttıkça ve teknoloji gelişip yayıldıkça bu birleşimin bilimi de gelişir. Türkiye'de bilişim ve teknolojinin yeri oldukça önem kazanmaya başlamıştır.
Şubat 08
03
Kreatif Nedir?
Kreatif nedir, yaratıcı ve yenilikçi fikirler üreten, özgün çözümler geliştiren süreçleri ve kişileri tanımlayan bir terimdir. Kreatif süreç, araştırma, fikir üretimi, geliştirme ve uygulama aşamalarından oluşur. Kreatiflik, sanat, tasarım, reklamcılık, iş dünyası ve teknoloji gibi birçok alanda önemli bir rol oynar.
Ağustos 20
04
Site içi Seo
Site içi SEO (Search Engine Optimization) ya da On-Page SEO, web sitenizin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmasını ve değerlendirilmesini sağlamak için yapılan optimizasyon çalışmalarını ifade eder. Bu çalışmalar, web sitenizin içeriğini, yapısını ve teknik özelliklerini optimize ederek, arama motoru sıralamalarını iyileştirmeyi hedefler. İşte site içi SEO’nun ana unsurları:
Haziran 12
05
Web Geliştirme Temelleri
Web geliştirme temelleri, internet veya intranet üzerinde çalışan web siteleri veya uygulamaları oluşturma sürecidir. Front-end geliştirme, HTML, CSS ve JavaScript kullanarak kullanıcı arayüzünü oluştururken, back-end geliştirme, sunucu tarafında çalışan ve iş mantığını yöneten bileşenleri içerir.
Temmuz 11
06
Dijital Dönüşüm Aşamaları Nelerdir?
Dijital dönüşüm aşamaları nelerdir, farkındalık yaratma ve hazırlık, kapsamlı planlama, stratejik uygulama, sürekli izleme ve değerlendirme ile sürekli iyileştirme aşamalarını içerir. Bu aşamalar, işletmelerin dijital teknolojilere uyum sağlamasını ve dijital çağda rekabetçi kalmasını sağlar.
Mart 17
Daha Fazla
Loading...