Trendler
01
Yazılım
Yazılım; elektronik aletlerin birbiriyle olan iletişimlerini ve haberleşmesini sağlayarak, görevlerini sürdürmeye yarayan konutlar sistemidir. Bir başka deyişle elektronik olarak çalışan aygıtların, iş yapmasına olanak sağlayan sistemin tümüne denir. Elektronik ortamda problemleri çözmek için programlama ya da kodlama dili kullanılır. Yazılım kendi içerisinde uygulama ve sistem yazılmaları olarak ikiye ayrılır. Uygulama yazılımları, bireysel veya kullanıcı odaklı olarak görülebilir. Oluşan taleplere ve ihtiyaçlara göre uygulama yazılımlar yapılır. Burada birey isteğini belirtir ve ona göre bir yazılım düzenlenir. Uygulama yazılımında sadece programlama dili kullanılmaz. Ekstra olarak farklı uygulamalara da ihtiyaç duyulabilir.
Şubat 08
02
Vue.js vs Next.js
Her ikisi de web uygulamaları geliştirmek için popüler frameworklerdir, ancak farklı amaçlara hizmet ederler ve farklı temellere dayanırlar. İşte bu iki framework'ün karşılaştırması:
Kasım 24
03
Bootstrap Nedir?
Bootstrap nedir, modern web geliştirme dünyasında yaygın olarak kullanılan, açık kaynaklı bir ön uç çerçevesidir. Duyarlı tasarım, kullanıma hazır bileşenler, grid sistemi ve kapsamlı dokümantasyon gibi özellikleri ile öne çıkar.
Eylül 16
04
Yeni Bir Dil Öğrenmek
Yeni bir dil öğrenmek, kültürel anlayışı genişleten, zihinsel esnekliği artıran ve kariyer fırsatlarını çoğaltan bir süreçtir. Düzenli çalışma, dil kursları ve günlük pratikle bu süreç desteklenebilir. Hedef belirleme ve başarıları kutlama, motivasyonu artırır.
Şubat 22
05
OEM Nedir?
OEM nedir, başka şirketler için ürün veya bileşenler üreten şirketleri tanımlar. Bu ürünler, farklı markalar tarafından yeniden etiketlenir ve satılır. OEM ürünlerin maliyet tasarrufu, kalite kontrolü ve pazara hızlı giriş gibi avantajları vardır. Otomotiv, elektronik ve tüketici ürünleri gibi birçok sektörde yaygın olarak kullanılırlar.
Kasım 02
06
Angular'da işlemlerimizi bir sıraya göre yaptırma - Promise kullanımı
Angular'da işlemlerimizi bir sıraya göre yaptırma - Promise kullanımı, JavaScript'te asenkron işlemleri yönetmek için kullanılan bir yapıdır ve Angular'da işlemleri bir sıraya göre gerçekleştirmek için oldukça kullanışlıdır. Promise kullanarak, işlemleri zincirleme yöntemiyle sıralı hale getirebilir, hata yönetimini kolaylaştırabilir ve kodun anlaşılabilirliğini artırabilirsiniz.
Mart 17
Daha Fazla
Loading...