Trendler
01
Acces Point Nedir?
Türkçe karşılığı “Erişim Noktası” olan Access Point teknolojisi, mevcut ağ yapısının erişim potansiyelini arttırmak ve kablolu olan erişimi kablosuz şekilde erişime açmak için kullanılan donanımlardır. Kablosuz modemlerle benzer prensipler üzerine çalışan bu cihazlar, tek başlarına modem olarak kullanamazlar. Genel olarak iç ortamlar ve dış ortamlara yönelik iki kategoride üretimi yapılan Access Point modelleri kapsamında farklı ihtiyaçlara yönelik alternatifler yer almaktadır. Bu konuda en çok sorulan sorulardan birini de duyar gibiyim ? İnternet erişimini kablo ile kullanıyorum bunu kablosuz hale nasıl çevirebilirim? Bunun cevabı da bir access point kurulup yapılandırılarak sağlanır.
Mart 31
02
GitHub Nedir?
GitHub nedir, yazılım projelerinin versiyon kontrolü ve işbirliği için kullanılan, Git üzerine kurulu bir platformdur. Kod depoları, versiyon kontrolü, işbirliği araçları ve CI/CD entegrasyonları gibi özellikler sunar. Açık kaynak projelerden kurumsal yazılım geliştirmeye kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir ve yazılım geliştirme süreçlerini daha verimli ve etkili hale getirir.
Eylül 15
03
Nesne Yönelimli Programlama Nedir?
Programlama dili, çözüm üretilmesi talep olunan bir ürünün, bilgisayarın okuyabileceği ve çözümleyebileceği şekilde geliştiricinin hayal gücüne ve bilgisine kalmış şekilde çözülebilmesine imkan veren araçtır.
Kasım 04
04
JS | var-let-const kavramları
Javascript ; sürekli standartları güncellenen (Ecmascript ; bir script dili standırtıdır.) ve yazılım dünyasındaki popülaritesini arttıran bir programlama dilidir.
Ocak 19
05
JPG NEDİR?
JPG veya JPEG (Joint Photographic Experts Group), dijital fotoğraflar için yaygın olarak kullanılan bir dosya formatıdır. JPEG formatı, renkli fotoğrafları ve karmaşık görüntüleri sıkıştırmak için etkili bir yöntem sunar ve genellikle kayıplı sıkıştırma kullanır. İşte JPEG dosya formatının temel özellikleri:
Ocak 12
06
WAF (Web Application Firewall) Nedir?
Web uygulamaları, internetin gelişmesiyle birlikte hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, bu uygulamaların popülerliği arttıkça, siber saldırıların hedefi haline gelmeleri de kaçınılmaz oldu. Web uygulamalarını korumanın en etkili yollarından biri de Web Application Firewall (WAF) kullanmaktır.
Temmuz 09
Daha Fazla
Loading...