Trendler
01
ROM Bellek Nedir?
ROM Bellek nedir, verilerin kalıcı olarak saklandığı ve sadece okunabilir bellek türüdür. Çeşitli türleri bulunan ROM, sistem yazılımlarının ve donanım bileşenlerinin çalışması için gerekli olan sabit verilerin saklanmasında kullanılır. BIOS, gömülü sistemler ve elektronik cihazlar gibi birçok alanda kullanılır. ROM, enerjisi kesildiğinde verileri saklamaya devam eder ve genellikle yüksek güvenilirlik sunar.
Kasım 02
02
Regresyon Algoritması Nedir?
Regresyon algoritması nedir ,istatistiksel bir yöntemdir ve bağımlı değişken ile bir veya daha fazla bağımsız değişken arasındaki ilişkiyi modellemek ve tahmin etmek için kullanılır. Farklı regresyon türleri, veri analizinde çeşitli amaçlar için kullanılır.
Mart 28
03
APK ne demek ve APK açılımı nedir? APK ne işe yarar ve nasıl kurulur
APK, Android cihaz kullanan kişilerin mutlaka duyduğu bir terimdir. Bir Android cihaz kullanıcısıysanız, bir noktada APK dosyalarına rastlamış olmanız mümkündür. Açılımı “Android Package Kit” olan APK, genellikle ücretli olarak satılan uygulama ve oyunların ücretsiz bir şekilde indirilip kullanılır.
Ekim 28
04
FTP (File Transfer Protocol) Server Nedir?
FTP (File Transfer Protocol) Server nedir, internet veya ağ üzerinden dosya transferi sağlayan bir sunucudur. İstemci-sunucu modelinde çalışarak büyük dosya transferlerini, veri yedeklemelerini ve dosya paylaşımını kolaylaştırır. FTP server'lar web geliştirme, eğitim kurumları ve işletmeler gibi çeşitli alanlarda kullanılır.
Nisan 05
05
Wireshark Nedir?
Wireshark, açık kaynaklı bir ağ protokolü analizörüdür ve bilgisayar ağlarındaki veri aktarımını izlemek, analiz etmek ve okumak için kullanılır. Kullanıcılara çeşitli ağ protokollerini anlama, iletişim tamamlayıcıları tespit etme ve paket düzeyinde ağ aktarımını ayrıntılı bir şekilde izleme imkanı sunar.
Kasım 10
06
SASS ve SCSS Nedir?
SASS ve SCSS nedir, CSS preprocessor'leri olarak bilinen teknolojilerdir. Bu araçlar, CSS kodlarını daha yönetilebilir, daha esnek ve daha güçlü hale getirerek web geliştirme süreçlerinde önemli bir rol oynarlar. Değişkenler, karışımlar, yerleştirme ve kısmi dosyalar gibi özellikler sayesinde geliştiriciler, CSS yazma süreçlerini hızlandırabilir ve kod tekrarını azaltabilirler.
Mayıs 11
Daha Fazla
Loading...