Trendler
01
Google Ads Nedir?
Google Ads (eski adıyla Google AdWords), Google tarafından sunulan çevrimiçi reklamcılık platformudur. Bu platform, işletmelerin Google arama sonuçlarında, YouTube’da, Google Haritalar’da, Gmail’de ve Google’ın iş ortaklarından oluşan geniş reklam ağında (Google Display Network) reklamlar yayınlamalarına olanak tanır. Google Ads, kullanıcıların belirli anahtar kelimeler veya hedefleme kriterleri doğrultusunda reklam göstermesine ve reklam bütçelerini etkin bir şekilde yönetmesine olanak tanır.
Haziran 05
02
NodeJS JSON Dosyasını Okuma
NodeJS JSON Dosyasını Okuma Node.js, JavaScript tabanlı bir çalışma ortamıdır ve dosya işlemleri için güçlü bir modül olan fs (File System) modülüne sahiptir.
Mart 16
03
Acces Point Nedir?
Türkçe karşılığı “Erişim Noktası” olan Access Point teknolojisi, mevcut ağ yapısının erişim potansiyelini arttırmak ve kablolu olan erişimi kablosuz şekilde erişime açmak için kullanılan donanımlardır. Kablosuz modemlerle benzer prensipler üzerine çalışan bu cihazlar, tek başlarına modem olarak kullanamazlar. Genel olarak iç ortamlar ve dış ortamlara yönelik iki kategoride üretimi yapılan Access Point modelleri kapsamında farklı ihtiyaçlara yönelik alternatifler yer almaktadır. Bu konuda en çok sorulan sorulardan birini de duyar gibiyim ? İnternet erişimini kablo ile kullanıyorum bunu kablosuz hale nasıl çevirebilirim? Bunun cevabı da bir access point kurulup yapılandırılarak sağlanır.
Mart 31
04
JavaScript Nesneler
JS’de nesneler değişkenlere benzer. Nesneler özellik ve işlev saklamak için kullanılabilir.
Aralık 15
05
Dijital Okuryazarlık 101
Dijital okuryazarlık 101, dijital ortamlarda bilgiyi etkili bir şekilde bulma, değerlendirme, kullanma, oluşturma ve paylaşma yeteneğidir. Günümüzde dijital teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte, dijital okuryazarlık becerileri bireyler için vazgeçilmez bir hal almıştır.
Ağustos 01
06
Usta Bir Yazılım Mühendisi Olmak İçin Okuyabileceğiniz 5 Kitap Önerisi
Usta bir yazılım mühendisi olmak için okuyabileceğiniz 5 kitap önerisi, "Clean Code", "The Pragmatic Programmer", "Design Patterns", "Code Complete" ve "Introduction to Algorithms" kitaplarını okumanız önerilir. Bu kitaplar, kod kalitesi, pratik yaklaşımlar, tasarım desenleri, yazılım inşası ve algoritmalar gibi konularda derinlemesine bilgi sağlar. Yazılım mühendisliğinde kendinizi geliştirmek ve uzmanlaşmak için bu temel kaynakları incelemeniz faydalı olacaktır.
Kasım 04
Daha Fazla
Loading...