PHP NEDİR?
Rasmus Lerdorf tarafından kişisel ana sayfasına gelen ziyaretçilerini takip etmek için oluşturduğu “Hypertext Preprocessor” yani PHP, günümüzde tüm web sayfaları tarafından aynı amaçla kullanılmaktadır.
İçerisine HTML gömülebilen ve sunucu taraflı iletişim için geliştirilmiş bir betik dil olan PHP, form verilerini toplamak, veritabanlarını düzenlemek, sunucuda dosya yönetmek gibi çeşitli işlevleri yerine getirmektedir.
Her amaca uygun olarak tasarlanan ve kullanıcı sayısı arttıktan sonra yaratıcısı Lerdorf tarafından açık kaynak olarak sunulan PHP, en çok web sayfaları için kullanılmaktadır.
Bir web sayfasından kaynak kodu saklamak isteyen yazılım ve tasarımcılara büyük kolaylık sağlayan PHP, özellikle Wordpress alt yapısını kullanan web sayfalarına rakiplerinden bir adım önde olmak imkanı tanımaktadır.
Wordpress ana temelini PHP yazılımından aldığı için, bu alt yapıyı kullanan sayfalar hızla yükselirken, bu sayfalar üzerinde özelleştirme yapmak da bir o kadar kolaylaşır.
Web sayfasını bireysel, kurum ya da kurumsal olarak düzenlemek için PHP’yi eklentiler ve temalar üzerinde kullanabilir, önerdiği kılavuzlarla e-ticaret, sosyal medya, blog vb. sayfalarınızı kısa sürede yayına alabilirsiniz.
MySQL, Oracle, Sybase, DB2 vb. veritabanları ile tam uyumlu çalışan PHP, dinamik içerikler oluşturmak için oldukça uygundur. İmleç komutunu alan dosyanın problemsiz bir biçimde kullanıcının ekranına gelmesini kolaylaştıran PHP, sayfaların browser yani tarayıcı da kolaylıkla tanınmasını sağlamaktadır.
JavaScript ve Python gibi programlama dillerinin alt kümesi olan PHP, web sayfasındaki görevlerin özel bir yürütme ortamında çalıştırılmasını otomatik hale getirmektedir.
Günümüzde PHP dili kullanarak geliştirilen ve milyonlarca kullanıcıya ulaşan sayfalar arasında; Facebook, Yahoo, Google, Twitter, Flickr ve Wikipedia en bilinenleri olarak sayılabilir.
Kullanımı pratik, işlevsel ve hızlı biçimde sonuç veren PHP’nin öğrenimi de oldukça kolaydır. Web sayfalarında kullanımı arttıkça PHP hem örgün öğretimin hem de özel eğitim kurumlarında kısa sürede öğrenilebilmektedir.
PHP EĞİTİMİ NEDİR?
Aslen Linux tabanlı olan ve tüm web sayfalarında hızlı ve kusursuz çalışan PHP, yardımcı sınıflar sayesinde birden fazla dosya formatı üzerinde okuma yaparak işlem yürütebilir.
PHP, temel eğitiminde web sayfası üzerindeki kullanımı başta olmak üzere statik sayfaları nasıl dinamik bir forma dönüştürebileceğinizi de öğrenebilirsiniz.
Kişisel blog, e-ticaret sayfası, sosyal medya, takip sistemleri, e-posta uygulamaları, kullanıcı etkileşimli web sayfaları vb. sayfalarınızı hızlı biçimde düzenlemenizde yardımcı olacak PHP Eğitimi ile kısa sürede istediğiniz web sitesine sahip olabilirsiniz.
Yazılım ve programının temeli kabul edilen PHP Eğitiminin ardından Linux, birçok Unix türevi (HP-UX, Solaris, OpenBSD vb.), Microsoft Windows, Mac OS X, RISC OS dahil olmak üzere çok çeşitli platformlarda http sunucularını büyük kısmını destekleyen betik dile kısa sürede hakim olabilirsiniz.
Siz de kısa sürede PHP Eğitimi alarak, hem web sayfanızı dinamik ve hızlı biçimde tasarlayabilir hem de kullanıcılarınızın sayfanızda gezinirken istedikleri her sayfaya kolayca ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.